marsala seccoMarsala Secco DOC  Vecchioflorio

Borpárlat (Marsala).

Osztályozása a régi Florio Dry

Megnevezés ellenőrzött származási
Marsala (D.O.C.).

Old Vine Florio

Fehér szőlő Grillo és Cataratto.

A gyártási év:

Ezen Marsala bor eredete 1915-ig nyúlik vissza: az igazi bor Marsala Superiore Old Florio száraz, a legismertebb Marsala bor a világon, több mint 170 éves Cantine Florio tapasztalat áll mögötte.

Termőterület Marsala város és a hátországa, a Trapani megyében. A terület, ahol született, a régi száraz Florio vörös homokos talaj jellemzi, száraz, gazdag és nagyon termékeny homok, helyileg az úgynevezett "síelés".

Ültetvény

A szőlőültetvények a tengerszint feletti magasságban 300 méter. A szőlőültetvények tipikusan sűrűsége legalább 5000 növény hektáronként. Az éghajlat szigeti, enyhe tél és a forró és száraz nyár.

Kézi szüret, fejlett érettség után, szeptember második felében. Erjedés szabályozott hőmérsékleten zajlik és Mosto Cotto és Brandy Wine hozzáadásával.

Az öregedés legalább 30 hónapig tölgyfahordóban. A finomítás legalább 3 hónapig a palackban.

Kóstoló: A színe sárga, arany színárnyalatokat. Az illat, a jellegzetes nagy ravaszságával, egy csipetnyi mazsola és vanília. Az íze meleg és teljes, elegáns háttér a keserű mandula és a mazsola. Az öreg, száraz Florio alkoholtartalma 18%. A maradék cukor 38-39 g / l. Az öreg, száraz Floriot figyasztani 15-16 ° C-on közepes méretű tulipán pohárban kell. Tárolni, hűvös (14 ° -16 ° C), nem nedves, helyen fénytől védve kell. Ez a klasszikus Marsala bor megfelelő pincében, szinte korlátlan ideig tárolható.

Termelt mennyiség 940.000 palack

Kiszerelés 750 ml.

Kód: FLO059