Corvo RossoCorvo Rosso IGT Duca di Salaparuta

Származási terület: Közép-Kelet-Szicília vidéke, Agrigento és Caltanissetta

Szőlő: Nero d'Avola és Nerello Mascalese

Talaj: vegyes típusú, mészkő

Magasság: 50-től 350 méter  tszf.

Klíma: Földközi-tengeri, forró, száraz.

Szüret: szeptember második hetében, október első hetéig

Érlelés: legalább 10 hónapig nagy tölgyfahordókban majd kerámiai cement tartályokban.

Öregítés: Két hónap palackban szabályozott hőmérsékleten

Szín: élénk rubinvörös fényű gránát árnyalatokkal

Aroma: intenzív, komplex, gyümölcsös cseresznyés, kellemes

Íz: száraz, teljes, kellemesen boros, kiegyensúlyozott, sós, tartós

Alkohol: 13%

Fogyasztási hőmérséklete: 17 ° / 18 ° C

Ajánljuk: Kitűnő a grillezett húsokhoz, a sültekhez és közepes érett sajtokhoz

Tárolás: nagyon hideg (13 ° - 15 °C.), és nem túl nedves helyen félnytől védve

Élethossz: Több mint 5 évig, ha megfelelő pincében tárolják

Formátum: 0,75 liter

Első gyártási év - Vintage 1824.

Kód: MO0036