Chardonnay Collio DOC

Appellation: DOC Collio
Termelési terület: Farra d'Isonzo, San Floriano és Cormòns a Collio DOC-ban, 80 tengerszint feletti magasságban. 250 és 80 méter.
Szőlőfajták: 100% Chardonnay
A talaj típusa: A Collio dombos terepe, amely az Eocén időszak alatt alakult ki, homokkő és homokkőből (mészkő és agyag) képződött rétegekből áll, amelyek egyszer az óceáni padlón voltak. Ma a tenger mintegy húsz kilométer távolságra van, és a közeli Alpok délutáni szellőzést biztosítanak a szőlőültetvények fölött, meleg napsütés után hűtik a szőlőt. A hegyek és a tenger közelsége, valamint az ásványi anyagban gazdag, ideális helyzetet biztosítanak olyan komplex, jól strukturált borok előállításához, amelyek nagyon értékesek. Ezek a talajok áthatolhatatlanok, így az esővíz a felszínről áramlik, kis eróziót produkál és megakadályozza az állóvizet.
Szőlőképzési rendszer: Guyot
Növényi hozam: Körülbelül 1,5 kg (3-1 / 3 font) növényenként.
Betakarítás: Mindent kézzel szeptember közepén szedve.
Borkészítés: A szüret után a szőlőt elválasztják a száraktól. Ezután a must és a cellulóz hideg maceráláson megy keresztül a bőrön, majd gyengéden préseltve a bőrt a szőlőtől való elválasztáshoz. A bort rozsdamentes acél hőmérsékletszabályozott tartályokban erjesztik.
Öregedés: a palackozás előtt néhány hónapig.
Kóstoló: Szalma sárga színű, arany árnyalatokkal. Az illat amely ananászra, egzotikus gyümölcsökre és almákra és körtére emlékeztet. Jó szerkezetet és gyümölcsösséget mutat a szájban, és jól kiegyensúlyozott a frissesség és a teljesség között.
Alkohol: 13%
Maradékcukor: 1 gramm / liter
Teljes savasság: 5,8 gramm / liter

Kiszerelés: 0,75L

6 db / karton

Cikkszám: MAF003

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2024 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.