Sauvignon Collio DOC

Appellation: DOC Collio
Termelési terület: San Floriano, Oslavia és Cormòns falvak, mind a Collio DOC-ban, mindössze 250, 150 és 80 méteres tengerszint feletti magasságban.
Szőlőfajták: 100% Sauvignon.
A talaj típusa: A Collio dombos terepe, amely az Eocén időszak alatt alakult ki, homokkő és homokkőből (mészkő és agyag) képződött rétegekből áll, amelyek egyszer az óceáni padlón voltak. Ma a tenger mintegy húsz kilométer távolságra van, és a közeli Alpok délutáni szellőzést küldenek a szőlőültetvények fölött, meleg napsütés után hűtik a szőlőt. A hegyek és a tenger közelsége, valamint az ásványi anyagban gazdag, ideális helyzetet biztosítanak olyan komplex, jól strukturált borok előállításához, amelyek nagyon értékesek. Ezek a talajok áthatolhatatlanok, így az esővíz kiszivárog a felszínéről, kevés eróziót termel, és megakadályozza az állóvizet.
Szőlőképzési rendszer: Guyot
Növényi hozam: Körülbelül 1,5 kg növényenként.
Betakarítás: Mindent kézzel szeptember első tíz napján szedve.
Borkészítés: A szüret után a szőlőt elválasztották a száraktól. A must és a pép hideg maceráláson mentek át a bőrön, majd egy könnyű préseléssel a bőrt elválasztják. A fermentációt rozsdamentes acél hőmérséklet-szabályozott tartályokban végzik.
Öregedés: több hónapon át a palackban.
Kóstoló megjegyzések: Arany sárga, zöld árnyalattal. A zsálya, a bors és a bodza tippjeivel ékezetes illat jó intenzitással és finomsággal rendelkezik. A szájban a bor kellemes savasságot és fényességet mutat. Kiegyensúlyozott és jól strukturált, hosszú, kellemes befejezéssel.
Alkohol: 13%
Maradékcukor: 1 gramm / liter
Teljes savasság: 5,6 g / liter

Kiszerelés 0,75L

6 db / Karton

Cikkszám: MAF002

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2023 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.