Viogner CDG

TÖRTÉNELMI HÁTTÉR
A Rhone-völgyben található Viognier szőlő egyike a dél-franciaországi legkiválóbb fehérborainak, a nehezen megtalálható „Condrieu” -nak. A szőlő, amelynek klaszterei, amikor teljesen érettek, kompaktak és mély sárga színűek, nem bánja a nedvességhiányt és jól alkalmazkodnak a meleg éghajlathoz. Viszonylag gyenge, de laza, jól képzett talaj kedvez a késleltetett betakarításnak, ezáltal növelve a szőlő jellegzetes őszibarack és sárgabarack aromáját.
SZŐLŐFAJTA ÉS VINIFIKÁCIÓS TECHNIKA
100% Viognier. Ez a fehérbor teljesen teljesen érett és még kissé túlérett Viognier szőlőből készül. A teljesen érett klasztereket, amelyek elégséges savtartalommal rendelkeznek a fajta jellegének fenntartásához, először betakarítják, míg a szőlőn maradt szemet további betakarítás után 8–10 órán át 7/8 ° C-on, majd lassú hidratálással végzik lágy préseléssel. A fermentáció spontán, és körülbelül 10 napig tart 17/18 ° C hőmérsékleten. A bor rozsdamentes acél tartályokban tárolódik, ahol a hőmérséklet alacsony (8/10 ° C) a malolaktikus erjedés megakadályozása érdekében. A palackozás a következő tavasszal történik, általában március végén.
KÓSTOLÁSI MEGJEGYZÉS
Egy ragyogó sárga bor, amelynek fehér rózsaszirom, hársvirág, akác és seprű egyedi virágos felhangja csatlakozik az érett őszibarack és sárgabarack aláíró aromájához. Egy tökéletesen kiegyensúlyozott édesség, amely lassan záródik egy friss, aromás bevonattal.
AJÁNLOTT ÉLELMISZER
Nyers hal a Lazio-parttól, vagy a sashimi.

Kiszerelés 0,75L

6 db / karton

Kód: MO0087

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2023 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.