Hely: Barolo
Szőlő-fajta: 100% Nebbiolo (massal kiválasztás)
Hektár 8
Magasság m: 230-270
Fekvés: Dél-kelet
Talaj: 53% agyag, 15% homok, 32% iszap
pH: 8,05
Növény hektáronkénti: 4.300
Ültetés éve: 1999 (újraültetés)
Első gyártási év: 1967
Palack készül: 40.000/év
Borkészítés: Úszó-cap erjedés élesztő jelenlétében zajlik, acéltartályban 14-15 napig tart, majd a kivonatából 10-15 napig. A hőmérséklet függvényében változik, a fermentáció előrehaladtával.
Öregedés: Miután a fermentáció befejeződik (december), a bort átfejtik 300 literes francia tölgyfa hordókba (50% új 50% egyszer használt) ahol 12 hónapon kereszül öregedik, majd további 12 hónap 25 hl fahordókban. A bort évente kétszer törik.
Bore: Ez egy klasszikus Barolo, harmonikus és bársonyos, korlátozott tannin tartalommal és következetesen finom egyensúly az alkoholban és a savasságban. Mutatja rendkívüli ihatóságát mindössze néhány hónappal a palackozás után is, és a jó évjáratokat akár 20 évig is megőrizhetik.
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: MO0018