SZŐLŐFAJTA
nebbiolo
TERMELÉSI TERÜLET
Cuneo tartományban készül, pontos területen, amely magában foglalja Barolo, La Morra és Diano d'Alba falvakat.
JELLEMZŐI
Intenzív és mély gránátvörös szín. Tipikus, intenzív és nagyon tartós édes fa és vanília illatával. Száraz és bársonyos íz
BORKÉSZÍTÉS
Rozsdamentes acél tartályokban erjedt, 15-18 napig, 25 ° C és 29 ° C közötti hőmérsékleten. Ezután 5500 literes szláv tölgyfahordókban 60 hónapig érlelik
MINIMÁLIS ALKOHOL TARTALOM
14 térfogatszázalék.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET
18-20 ° C. Legalább egy órával ivás előtt nyissa ki a palackot
ÉTEL PÁROSÍTÁS
Vörös hús, tökéletes a vadhússal. Különösen jól illik Langhe egyes tipikus ételeihez, mint például a "Brasato al Barolo" (vörösboros párolt marhahús) és a "Lepre al civet" (vadon élő nyúl vörösborban). Kiváló érett sajtokkal vagy étkezések között, mint „meditációs bor”
MEGJEGYZÉSEK
Ez kétségtelenül a legrangosabb olasz bor és mérföldkő a Piemont és Langa hagyományában. Ez egy különleges termék, amelyet kizárólag kivételes években és korlátozott mennyiségű palackban készítenek
CSOMAGOLÁS
Régimódi Bordeaux palackban (910 g), kézzel készített csomagolás viaszpecsétkel és olasz tricolor szalaggal
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: SAL006