A Trapani területén termesztett friss és aromás katarratto, amely a Földközi-tengerből folyamatosan szellőző, kellemes savasságot mutat, amely növeli az eleganciát és az illatot. Azt mutatja, hogy a szalma sárga színű, világos arany visszaverődéssel. A szájpadlás a barackvirágok és a wisteria fényes tippjeivel, az ánizs véges, finom jegyzeteiben. Ideális egy aperitif számára az éjszakai életben, boldogan a tenger gyümölcseivel, a tempura garnélarákkal és a zátonyhalakkal.
Besorolás: Terre Siciliane I.G.T.
Szőlőfajták: 100% Catarratto
Szőlőültetvények helye: Trapani terület - dombos talaj 250/400 mt. a. s. l.
Talajösszetétel: Közepes keverék agyagos tendenciával
Képzési rendszer: Gujot Espalier
Nr. Szőlő hektáronként: 5.000
Hektáronkénti hozam: 8000 kg
Betakarítás: szeptember II. És III. Évtizede
A fermentáció időtartama: 20 nap 16 ° 18 ° C-on
Gyártási módszer: lágy préselés, maximum 60% -os lé extrakció, fermentáció szabályozott hőmérsékleten.
Alkohol: 12,5 térfogatszázalék.
Kóstoló jegyzetek: Szalma sárga színű zöldes árnyalatokkal; vadvirágok jegyzetei, csak csak érett körte. Kellemes és tartós savasság. Catarratto szőlőből készült, és a napsütötte lejtőkre szállítják, ahol a szőlő érik.
Szolgálási hőmérséklet: 10/12 ° C
Párosítás: Hors d’oeuvres és tengeri ételek: halak és kagylók; fehér hús
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: FIR009