Ribeca Perricone DOC Firriato

A Ribeca több évtizedes munkája a Perricone-i ereklyés szőlőültetvényének, melyből a Firriato saját klónját választotta. A cég mindig is hitt a szicíliai bortermelő hagyományból származó szőlőfajta minőségében, melyet a Pianoro Cuddia Estate-ben termesztenek. Ez a terület rendkívül szeles és száraz talaj- és éghajlati viszonyokkal rendelkezik, és a Perricone ideális körülményeket talált az összes karakter megjelenítéséhez. A Firriato klónja ennek az egyszeri diffúz szőlőnek a fajtájára jellemző összes tulajdonságát, amely mostanra már eltűnt. Ennek a fajtának a jellege különösen elegáns ízében nyilvánul meg, míg a Pianoro Cuddia mikroklímája kedvez a szőlő aromás összetettségének és intenzív, de kifinomult illatainak fejlesztésére.
Mély, sötét rubin vörös, lila színű.
Az illat a szeder, szilva és a Marasca cseresznye finom jegyzeteinek lenyűgöző összetettségét kínálja, melyet édesgyökér, gyömbér, szegfűszeg és boróka bogyók érzékeny árnyalatai kísérnek. Páratlan gazdagság illatos, szicíliai karakterrel.
A friss és ellenállhatatlan tanninok növelik az eleganciát és a bőséges borokat, amely ismerős megdöbbentő varázsáról. Gyümölcsössége élénk és ambiciózus, szépen kiegyensúlyozott, csökkent és kellemes savassággal. Tiszta szájpadra van szükség ahhoz, hogy élvezhesse az eredeti teljességét.

Kiszerelés 0,75L

6 db / karton

Cikkszám: FIR001

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2023 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.