Mediterra Allegrini

Kóstoló jegyzetek
Néhány évjárat után a Sondraia klasszikus lett Bolgheri térségének és egy olyan stílusnak köszönhető, amely erőteljes profilt keres harmóniával és finomsággal. Tökéletesen érett szőlő és gondos a pincében végzett munka egy olyan bort teremt, amely intenzív friss gyümölcsösséggel rendelkezik gyógynövények, amelyek az ízben dominálnak, ahol a bor megnyílik nagy osztályú és selymes simasággal.
Élelmiszer párosítás
Természetes párosítása a grillezett húsok, különösen a marhahús, Sondraia kebabok, pörkölt borjúhús, sertéshús, bárányszár, T bordák vagy ossobuco. Fokozott ricottával párosítva
sajt, Parmigiano Reggiano és közepesen érett juh tej, sajtok. Tálaljuk 16/18 ° C-on, nagy vörösboros pohárban.

Megnevezés: Bolgheri Superiore D.O.C.
Szőlőfajták: 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 10% Cabernet Franc
A terület: Bolgheri
Szőlőskert helye: Via Bolgherese, Cabernet Sauvignon (3,00 ha - 7,40 ac); Le Sondraie, Merlot, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon (12,00 ha - 29,65 ac)
Magasság: Via Bolgherese 56 m (183 ft) a.s.l .; Le Sondraie 35 m (114 láb) a.s.l.
Expozíció: Nyugat - Dél / Nyugat
Talajjellemzők: Via Bolgherese: mély talaj, durva, homokos, kavicsos, jól leeresztett, agyagréteggel 120 cm (46 hüvelyk) a felület alatt. Enyhén alkáli.
Le Sondraie: agyagos, jól elvezetett homokos-iszapos és magas magnézium és vas koncentrációja
Képzési rendszer: Spoved kordon
A szőlő átlagos életkora: 18 év
A szőlőültetvények sűrűsége: Bolgherese 9000 szőlő / ha (3,642 / ac)
Le Sondraie: 7 936 szőlő / ha (2111 szőlő / ac)
Borítás és öregedés
Borkészítés: A szőlőszemek eltávolítása után, a bogyók részleges nyomása
Erjesztés: Hőmérsékletszabályozott rozsdamentes acél tartályokban
Erjesztési hőmérséklet: 28/30 ° C (82/86 ° F)
Az erjedés időtartama: 12 nap
Malolaktikus erjedés: Természetesen barrique-ban november
Öregedés: 18 hónap az Allier 225 literes francia tölgy barrique-ban (50% új, 50% második használat)
Analitikai adatok
Alkoholtartalom: 14,5%.
Teljes savasság: 6,0 g / l
Maradék cukrok: 1,9 g / l
Száraz extraktum: 32,0 g / l
Szabad SO2: 37 mg / l
Összes SO2: 100 mg / l
pH: 3,67

Kiszerelés 0,75L

6 db / karton

Cikkszám: ALL022

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2024 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.