BORKÉSZÍTÉS
Az erjesztés környezeti élesztőkkel kezdődik, külön-külön minden egyes fajta esetében acéltartályokban, szabályozott hőmérsékleten 30/32, kézi szivattyúkkal és összesen 25 nap a Sangiovese-nál és 25 nap a Merlotnál. Az első után a borok acéltartályokba kerültek malolaktikus erjesztés céljából. A szőlőfajták keveredése a malolaktikus fermentáció után. Utána a bort finomítják átszűrik második tölgyfahordóba, majd januárban palackozzák
Szín: rubin vörös cinóber árnyalatokkal.
Illat: gyümölcsös, piros, friss gyümölcsök, cseresznye és málna.
Íze: elegáns és harmonikus, jól kiegyensúlyozott fűszeres jegyzetekkel már az első benyomásra.
Terület Expozíció: Nord-West / South-East
Talaj: agyag és mészkő
Magasság: 460-525 m tengerszint feletti magasságban.
Tréningrendszer: Guyot
Szőlő sűrűsége: 5200 db / ha
Első kiadás: 2010
Szőlő: 96% Sangiovese, 4% Merlot
Alkohol: 12,5%
Teljes savasság: 5,3 g / l
Maradékcukor: <1 g / l
Kivonat: 28,3 m / l.
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: AMA001