Borkészítés: az erjesztést környezeti élesztőkkel kezdik, külön-külön minden fajta esetében és acéltartályokban, szabályozott 30–32° C-os hőmérsékleten, kézi szivattyúkkal és
összesen 25 napos cuvaison a Sangiovese esetében, 25 nap a Merlotnál és 25 nap a Cabernet Francnál. Az első rackelés után a bor a malolaktikus fermentáláshoz barrique-ba került.
Érlelés: a három fajták összeállítása a malolaktikus erjedés után történt, majd a bort 12 hónapra átszürik tölgyfahordókba, ebből 30% új, a többiek pedig második.
Szín: mély bíbor, rubin árnyalatokkal.
Ilat: fás gyümölcsösség, amely főleg szederre utal; a fűszer érett érzést mutat bors, zöldbors, szerecsendió és szantálfa. Balzsam, majdnem mentolált árnyalatokat.
Íz: gazdag, izmos, elegáns, bársonyos és elhúzódó.
Alkohol: 13%
Teljes savasság: 5,4 g / l
Maradékcukor: ≤ 1g / l
Kivonat: 29,3 g / l
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: AMA004