Nearco Sant'antimo DOC Col d'Orcia

Termelési terület: Montalcino - Sant'Angelo domb, kilátással az Orcia folyóra. Közepes sűrűségű talajok, mészkő kavicsokkal. Szelíd lejtők déli - dél / nyugat felé.

Szőlő: Minden szőlő Col d'Orcia szőlőből, 50% Merlot, 30% Cabernet, 15% Syrah, 5% Petit Verdot. A betakarítás során a Syrah kivételével minden fajta kiegyensúlyozott érettségi vizsgálatára alapozzák kiválasztásuk, ahol enyhe túlérettséget választanak a bor összetettségének növelése érdekében.

Borkészítés: A fajtákat külön rozsdamentes acél tartályokban erjesztik. Körülbelül 20 nappal a macerálás szabályozott hőmérsékleten. A malolaktikus fermentáció betontartályokban történik. Innen áprilisban közvetlenül barriqueba kerül.

Öregedés: A fajták és a tételek külön öregedése 12 hónapig francia tölgyfahordóban. A gyümölcs fokozása érdekében a Merlot fajtát 500 literes francia tölgy tonnában töltötték. Nincs további állás, amíg a bort nem keverik. A második tél folyamán érte al a bor a stabilitását, amikor a szezonális hideg hőmérsékletet érte, így tiszta bort kaptak természetes úton. Ezután palackozták.

Szín: intenzív rubin vörös, ragyogó lila árnyalatokkal.

Illat: Bőséges és meleg, nagy frissességgel és bonyolultsággal. A jellegzetes fajtájú jegyzeteket a vanília szelíd illatai mutatják.

Íze: Gazdag bor, nagy szerkezetű és érett tanninokkal. Az utóíz mély és tartós. A gyümölcsös aromák jól kiegyensúlyozottak a barriák tipikus jegyzeteivel.

Alkoholtartalom: 13,5%

Teljes savasság: 5,2 g / l

Szolgálási hőmérséklet: 18 ° C

Kiszerelés 0,75L

6 db / karton

Cikkszám: CO006

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2024 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.