Banditella Rosso di Montalcino Col d'Orcia

 Termelési terület: Col d'Orcia saját szőlőültetvényei a déli fekvésű Orcia folyóra néző dombon találhatók. Átlagos magasság 250 m tengerszint feletti magasságban.

Szőlőültetvény: Az 1998-ban ültetett Banditella szőlőültetvény, amely a Sangiovese klónjaival lett kiválasztva a Col d'Orcia genetikai anyagából az elmúlt 10 évben, a Sangiovese-szőlő egyik legjobb kifejezésének alapját képezi. A fürtök szigorú kiválasztása a kézi betakarításnak köszönhetően.

Borkészítés: Közepes hosszúságú macerálás rövid és széles tartályokban olyan hőmérsékleten, amely soha nem emelkedik 28 ° fölé, hogy megőrizze a friss és hosszú élettartamú gyümölcsöséget. A napi kétszeri szivattyúzás és a 3 és 5.napon végzett erjesztés miatt lesz a bor delikát színű és tanninos.

Öregedés: A malolaktikus erjedés után a bort barrique-ba és tonneaux-ba (Allier, Fontainebleau és Blois tölgy) szállítják, ahol több mint egy évet finomítják.

Szín: Mély rubin piros, világos lila tippekkel.

Illat: Intenzív, bőséges és erőteljes. A feketeszederek tipikus fajtájú aromái megfelelnek a tölgyfa által kibocsátott pirított tippeknek és vanília illatoknak. Tökéletes egyensúly a gyümölcsös jegyzetek és a savasság között.

Íz: Nagyon testes bor érett és erős tanninokkal. Teljes tartós utóíz.

Alkoholtartalom: 15%

Teljes savasság: 5,5 g / l

Szolgálási hőmérséklet: 18 ° C

Kiszerelés 0,75L

6 db / karton

Cikkszám: CO005

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2023 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.