Termelési terület:
Col d'Orcia saját szőlőültetvénye, amely Montalcino-ban található, déli fekvésű, az Orcia folyóra néző dombon. Átlagos magasság 250 m tengerszint feletti magasságban.
Időjárási viszonyok:
A tél meglehetősen száraz volt, alacsony hőmérsékleten januárban és februárban. A tavaszi esőzések a szezonális átlagon belül a júliusi és augusztusi hónapokban szükséges vízkészletet biztosították. Szeptember volt mérsékelt, jó nap / éjszaka hőmérsékleti kirándulásokkal, amelyek lehetővé tették a szőlő tökéletes érettségét.
szőlő:
Sangiovese, helyi nevén "Brunello" (a Brunello di Montalcino termelésében használt fajta).
borkészítés:
A friss és hosszú élettartamú gyümölcsök megőrzése érdekében a szőlőbőrön kb.
Öregedés:
12 hónapos szláv-tölgyfahordókban 75 és 150 hl között, majd a palackban finomítva.
Főbb jellemzői
Szín: Mély rubin vörös, lila árnyalatokkal.
Illat: Bőséges és gyümölcsös, a kis vörös érett gyümölcsök, a szeder és a cseresznye jellegzetes jegyzetei, a tölgyfűszerekkel jól kiegyensúlyozott.
Aroma: Jó szerkezet, puha és kellemes tanninok. Az utóíz hosszú, tartós és gyümölcsös.
Alkoholtartalom: 14%
Teljes savasság: 5,5 g / l
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: CO004