Kóstoló jegyzetek: Intenzív és meghívó rubin vörös színű. A cseresznye és a bors jellegzetes tippjei ebben a borban különösen élvezetesek, ezt követi a kifinomult fűszernövények finom árnyalatai. Száraz és kiegyensúlyozott. A hagyományos savas jegyzet jól illeszkedik a gyümölcs lágyságához, hogy kielégítő kontrasztot képezzen, és rugalmas, gyengéd bort teremt.
Étel párosítás: Egyszerű mediterrán konyha, különösen tészta és szezonális levesek; étvágygerjesztő előételek, köztük fűszeres zsír és forró pirított hors d'oeuvres extra szűz olívaolajjal, sonkával és kolbászokkal. Tálaljuk 15-16 °C-on.
MEGNEVEZÉS: Amarone della Valpolicella D.O.C.
SZŐLŐFAJTA: Corvina Veronese 70%, Rondinella 30%
SZŐLŐÜLTETVÉNY: A Valpolicella termőterület domboldalai
TALAJ: Agyag, mészkő
KÉPZÉSI RENDSZER Lugas
Szedés: szeptemberben elvégzett kiválasztott fürtök kézi betakarítása
Préselés: laza bogyók lágy préselése január első két hetében
Erjesztés: szárleválasztás után puha nyomássos zúzás.
Öregedés: 15 hónap tölgyfahordóban (fele nagy szláviai tölgyben, féle barrique-ban), 6 hónapos palack öregedés
Alkoholtartalom: 15%
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: ALL006