Típus : Száraz vörösbor
Szőlő : 70% Corvina Veronese , Corvinone 15%-os , Rondinella 15%
Analitikai adatok: Alkoholtartalom : 14,00 % Maradék redukálócukrok : 9,00 g / l Összes savtartalom : 5,50 g / l száraz kivonat : 33,00 g / l pH: 3.70
Terület leírása : Valpolicella szívében található, Negrar. Magasság 230-450 méter s.l.m. délnyugati fekvéssel. A talaj típusa változó, túlnyomórészt agyag és mészkő. Füvesített, a szőlőterület.
Rendszer: pergola
Tövek életkora: 15 év.
Az ültetés sűrűsége: 3300-3500 szőlő hektáronként.
Hektáronkénti hozam 70 hl.
Szüret: szeptember végén , október elején manuális jellegű.
Borkészítés : Fermentációs hőmérséklet 25 ° C és 28 ° C-on Összezúzás 12 napig préselés beprogramozott frekvenciával 3 naponta, 20 percenként.
Természetvédelmi acéltartályban februárjáig. Transzfer hordó 18 hónapon át május végéig. Full malolaktikus erjedés. Finomítás palackban 4 hónapig.
Stabilizálása: természetes.
Szín: Mély rubin vörös , lila árnyalatú.
Aroma: Intenzív, a tippeket a cseresznye és fűsze.
Íz: meleg, testes, teljes és bársonyos tippeket szárított gyümölcs.
Tárolás: állandó hőmérsékleten, 14-15 ° C-on, fénymentes helyen, 10 évig.
Fogyasztási hőmérséklet 16-18 ° C-on.
Ételpárosítás: nagyon jól megy mindenféle vörös húsoz grillezve és párolva. Kitűnő a vadon élő szárnyasok és érett sajtok mellé.
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: MO0054